Startpagina Wetgeving

Nieuwe niet-productieve investeringen in de bestaande lijst

Landbouwers kunnen ervoor kiezen om investeringen te doen die niet direct inkomsten genereren, maar wel bijdragen aan de biodiversiteit, aan het landschap en aan bodem- of waterbeheer. De lijst werd recent geüpdatet. Hier kan je de nieuwe lijst met investeringen uit het Besluit van de Vlaamse Regering van 21 april 2023 raadplegen.

De lijst betreffende steun aan niet-productieve investeringen voor milieu- en klimaatdoelen is sinds 21 april dit jaar officieel uitgebreid. De vorige lijst was geldig van 2015 tot 2022. In de nieuwe lijst staan 10 extra investeringen. De NP-biodiversiteit ‘Behoud van solitaire bijen, kleine bijenkast - bijenhotel’ werd uitgesplitst in 3 verschillende NPI’s. De NP-landschap rond dak- en gevelbegroening gaat van 100% naar 75% steun. De NPI rond ‘Waterinfiltrerende erfverharding’ is uit de lijst geschrapt....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Wetgeving

Term ‘samengestelde landbouwer’ wordt afgeschaft

Wetgeving Het decreet over de inrichting van een gemeenschappelijke identificatie van landbouwers, exploitaties en landbouwgrond in het kader van het meststoffen- en landbouwbeleid (EPR-decreet) werd gewijzigd met het oog op de afschaffing van de constructie van de samengestelde landbouwer (SLB).
Meer artikelen bekijken