Startpagina Melkvee

België produceert meer mozzarella en geitenkaas, maar minder Gouda

De Belgische zuivelsector heeft vorig jaar bijna 10% meer mozzarella gemaakt dan in 2021. Dat blijkt uit cijfers van statistiekbureau Statbel.

De Belgische bedrijven produceerden vorig jaar 68.570 ton mozzarella. In totaal klokte de Belgische kaasproductie af op 109.486 ton.

Minder Gouda

Klassieke Gouda kende een daling met 17% tot 8.679 ton. Verse kaas steeg met 5% tot 12.981 ton. De productie van geitenkaas steeg met 32,8% tot 9.782 ton.

Langemark en Baudour

De zachte mozzarella...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Melkvee

NICE lanceert korte video’s over zuivel in elke levensfase

Melkvee De Hoge Gezondheidsraad bevestigt dat 250 tot 500 ml melk of melkproducten – 2 tot 3 porties zuivel – per dag passen in een gezonde voeding. Maar uit de voedselconsumptiepeiling 2022-2023 blijkt dat 88% van de volwassenen die aanbeveling niet haalt. Om de actuele voedingsaanbevelingen meer toegankelijk te maken, ontwikkelde het kenniscentrum voedingsinformatie NICE 3 korte video’s die tonen hoe zuivel past in een gezonde en milieuverantwoorde voeding in diverse levensfasen.
Meer artikelen bekijken

Vind uw droomjob in de land- en tuinbouw

AB MILIEUSYSTEMEN

Mortsel, Antwerpen

Solliciteer nu

Vind de medewerker die echt bij u past.

Plaats een vacature
Bekijk alle vacatures