Startpagina Uw stem

Living Tomorrow

Op zondag 15/10/2017 brachten we een bezoek aan de publieksdag van ‘Living Tomorrow’ te Vilvoorde. Tijdens de presentatie ‘landbouw van de toekomst’ waren wij als kinderen van actieve landbouwers zeer geschokt door de manier waarop gepraat werd over de landbouw en landbouwers.

Leestijd : 2 min

Een jong meisje begon haar presentatie over de huidige landbouw in Vlaanderen. Allereerst zei ze dat de landbouwer momenteel niet kan inschatten of zijn veld besproeid of bemest moet worden en dit maar naar goed gevoel, zonder enige precisie uitvoert. Uit haar uitleg leek het alsof landbouwers zomaar sproeien zonder enige regeling of kennis van zaken.

Het meest schokkende kwam daarna, toen ze nog vrolijk vermeldde “en wij ons maar afvragen waar al die kankers tegenwoordig toch vandaan komen.” Wij waren bij deze intro beide sprakeloos… En daarna merkten we tot onze verbazing op dat Boerenbond partner is van ‘Living Tomorrow.’ Dit begrijpen wij helemaal niet. De manier waarop ze praatte over de huidige landbouw in Vlaanderen is een grote schande. Het publiek bestond vooral uit jonge kinderen en ouders die slechts beperkte kennis hebben over de huidige landbouw en dat deze dan op deze manier zo verkeerd geïnformeerd werden is schokkend.

Sofie Muyldermans uit Zemst.

n.v.d.r.: In een reactie meldt Boerenbond dat ze contact zullen opnemen met Living Tormorrow om ervoor te zorgen dat dit in de toekomst niet meer voorvalt. Boerenbond betreurt dat het voorval zich kon voordoen, ondanks dat de organisatie voorziet in een draaiboek en een opleiding voor alle gidsen.

Lees ook in Uw stem

Meer artikelen bekijken