Startpagina Veeteelt

In labo's gekweekt kippenvlees binnenkort te koop in Verenigde Staten

Twee bedrijven hebben van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) de toelating gekregen om in labo’s gekweekt kippenvlees te verkopen. Dat liet een woordvoerder van het ministerie weten op 21 juni, na inspectie van de voedingshygiëne van Upside Foods en Good Meat. Die 2 bedrijven laten weten dat hun producten snel beschikbaar zullen zijn in enkele restaurants

Leestijd : 1 min

In november van vorig jaar kregen de 2 bedrijven al groen licht van de FDA, het agentschap dat verantwoordelijk is voor de voedselveiligheid. Het Amerikaanse ministerie van Landbouw keurde vorige week ook al de conformiteit van de labels goed. "Deze toelating gaat de manier waarop vlees op onze borden belandt, fundamenteel veranderen", meent Uma Valeti, stichter en CEO van Upside Foods.

Duurzame toekomst

In een persbericht heeft hij het ook over een ‘reuzenstap naar een duurzamere toekomst’. Kort na het nieuws van de goedkeuring kreeg Upside Foods al de eerste bestelling binnen van de Franse chef Dominique Crenn, die met Atelier Crenn een driesterrenrestaurant heeft in San Francisco. Bij Good Meat mogen ze zich dan weer verheugen in een bestelling van José Andrés, die in Washington D.C. minibar uitbaat, bekroond met twee Michelinsterren.

Belga

Lees ook in Veeteelt

Meer artikelen bekijken