Startpagina Akkerbouw

Eten we binnenkort lokale mosterd?

Waar komt het blauwmaanzaad op de pistolets vandaan? En kan lokale mosterd nog lokaler gemaakt worden met mosterdzaad van hier? Praktijkpunt Landbouw Vlaams-Brabant bracht op 5 juli landbouwers en verwerkers samen om na te gaan of ze samen lokale Vlaams-Brabantse producten kunnen aanbieden.

Korte ketens spelen een belangrijke rol in het bevorderen van duurzaamheid en het versterken van de lokale economie, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde landbouw. “Consumenten krijgen toegang tot lokale, hoogwaardige producten. En landbouwers en streekproducenten ontvangen een eerlijke prijs voor hun gewassen en producten.”

Onderzoek naar nieuwe teelten

Wat hebben landbouwers nodig om met een nieuwe teelt zoals mosterdzaad te kunnen starten? En...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Akkerbouw

Spruitkool nog milieuvriendelijker telen

Groenten Spruitkool wordt in Vlaanderen vooral geteeld voor de industriemarkt (diepvriesbedrijven). Op een studienamiddag in Roeselare kwamen diverse aspecten van de teelt aan bod, zoals de afstelling en het onderhoud van oogstmachines, insectenbestrijding en de problematiek van metaldehyde in het oppervlaktewater.
Meer artikelen bekijken