Startpagina Fruit

Druivenrassen én de economie veiligstellen voor de toekomst

Klimaatverandering en het ambitieuze doel van de EU met de Green Deal: het Julius Kühn-Institut (JKI) Instituut voor druivenveredeling Geilweilerhof richt zich op het kweken van nieuwe cultivars met een hoge resistentie tegen ziektes, met weersgerelateerde stressfactoren en ook met een hoge wijnkwaliteit.

Velen kennen de typische druivensoorten, zoals Chardonnay, Pinot Noir en Merlot. In de Pfalz-streek zijn vooral de Rieslingdruiven belangrijk, maar ook Pinot Blanc en Pinot Noir. “De economie is ook deels gebaseerd op wijnen die van deze druiven gemaakt zijn”, vertelt professor Reinhard Töpfer, die werkzaam is aan het JKI. “Maar er komen nog wel wat uitdagingen aan. Zo heeft de EU een impact met de Green Deal. Alle cultivars zijn gevoelig voor ziekten zoals valse meeldauw en botrytis. Tegen 2030 wil de EU het...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Fruit

‘Alarmerende’ concentraties TFA gevonden in Europese wijnen

Actueel Concentraties trifluorazijnzuur (TFA), een korteketen-PFAS die geproduceerd wordt door de ontbinding van andere PFAS-verbindingen, zijn alarmerend toegenomen in Europese wijnen. Dat zegt het meest recente rapport van het Pesticide Action Network Europe (PAN Europe). De studie vond de forever chemical terug in alle recent geanalyseerde wijnen, met een aanzienlijke stijging van de concentraties in de afgelopen jaren.
Meer artikelen bekijken