Startpagina Veeteelt

Minstens 4 gezonde wolvenwelpen gespot in Limburg

Minstens 4 van de 7 of meer wolvenwelpen van de Limburgse roedel zijn nog in leven en gaan regelmatig op uitstap buiten de grenzen van het militair domein waar ze geboren zijn.

Leestijd : 1 min

Voornoemde vaststelling hebben medewerkers van Landschap vzw en Welkom Wolf kunnen doen aan de hand van talrijke waarnemingen en beelden van wildcamera's.

Tot 26 augustus werden de 4 goed doorvoede welpen regelmatig gezien buiten het militaire domein. Even werd gevreesd dat, na de aanrijding van wolf August op de N76 in Oudsbergen eind juli, wolvin Noëlla niet genoeg voedsel zou kunnen aanvoeren voor de welpen. Omdat er dit jaar geen jaarlingen in de roedel zijn gebleven stond zij alleen in voor de opvoeding van haar kroost.

Sinds 27 augustus wordt er nog maar één welp gespot buiten het militair domein. Of de 3 andere zijn teruggekeerd naar hun thuishaven dan wel of hen plots iets overkomen is zal de toekomst uitwijzen.

Belga

Lees ook in Veeteelt

Michael Gore: “Als het zo doorgaat, glijden we opnieuw af naar een crisis in de vleesveesector”

Vleesvee Het aantal runderslachtingen staat op een historisch laag niveau. We produceren vandaag de dag minder rundvlees dan in 1970 en als je het aan Michael Gore, afgevaardigd bestuurder van de nationale beroepsvereniging voor slachthuizen, uitsnijderijen en groothandels (Febev), vraagt is de bodem nog niet in zicht. “We kunnen deze neerwaartse trend alleen stoppen bij de basis: de boer, alsook de tussenschakels in de vleesproductieketen, moeten een eerlijke prijs ontvangen voor hun product. Dat is de impuls die we nodig hebben om de hele keten draaiende te houden.”
Meer artikelen bekijken