Startpagina Veeteelt

Opnieuw geen kandidaat gevonden om MER-studie uit te voeren

De Vlaamse regering heeft opnieuw geen studiebureau bereid gevonden om de MER-studie uit te voeren naar 2 aanpassingen die cd&v vraagt aan het stikstofdecreet.

Leestijd : 1 min

Er wordt wel een onderhandeling opgestart met één bureau. Dat meldt minister van Omgeving Zuhal Demir.

De Vlaamse regering startte eerder dit jaar een aanbestedingsprocedure om een bureau te zoeken dat een milieueffectrapport wil opstellen voor 2 aanpassingen die cd&v vraagt. In een eerste ronde werd geen kandidaat gevonden. Daarop werd een nieuwe aanbesteding uitgeschreven, die wederom geen kandidaat heeft opgeleverd.

Wel heeft één studiebureau formeel laten weten dat het interesse heeft en de opdracht overwoog, maar dat het korte tijdsbestek van de opdracht moeilijk ligt. Omdat de wet op de overheidsopdrachten dat toelaat, heeft Demir opdracht gegeven een onderhandelingsprocedure op te starten om te bekijken onder welke voorwaarden de opdracht door dit bureau uitgevoerd kan worden.

De aanpassingen die cd&v voorstelt zijn het ‘extern salderen’, het overnemen van uitstootrechten van een naburig bedrijf om te kunnen uitbreiden, en de versoepeling van de vergunningsregels voor de landbouw vanaf 2025.

Belga

Lees ook in Veeteelt

Michael Gore: “Als het zo doorgaat, glijden we opnieuw af naar een crisis in de vleesveesector”

Vleesvee Het aantal runderslachtingen staat op een historisch laag niveau. We produceren vandaag de dag minder rundvlees dan in 1970 en als je het aan Michael Gore, afgevaardigd bestuurder van de nationale beroepsvereniging voor slachthuizen, uitsnijderijen en groothandels (Febev), vraagt is de bodem nog niet in zicht. “We kunnen deze neerwaartse trend alleen stoppen bij de basis: de boer, alsook de tussenschakels in de vleesproductieketen, moeten een eerlijke prijs ontvangen voor hun product. Dat is de impuls die we nodig hebben om de hele keten draaiende te houden.”
Meer artikelen bekijken