Startpagina Melkvee

Extra portie zuivel vermindert risico op ondervoeding

Vandaag, 6 november, begint de Malnutrition Awareness Week (tot 12 november 2023). Die vestigt de aandacht op het feit dat ondervoeding meer zieken en ouderen treft dan gedacht. Dit gaat niet alleen ten koste van levenskwaliteit maar ook van de volksgezondheid. Zoals altijd is voorkomen beter dan genezen: uniek voedingsonderzoek toont aan dat zuivel een belangrijke rol kan spelen om ondervoeding bij ouderen tegen te gaan.

Ondervoeding tijdig opsporen maar ook de nodige voedingsondersteuning bieden, blijven onderschatte aspecten. Uit onderzoek van Dr. Sandra Iuliano (University of Melbourne) blijkt dat er alvast eenvoudige stappen te nemen zijn in de strijd tegen ondervoeding in woonzorgcentra wat het voedingsaanbod betreft.

Wat extra zuivel: minder botbreuken door minder ondervoeding

Dr. Sandra Iuliano voerde een grootschalige 2 jaar...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Melkvee

NICE lanceert korte video’s over zuivel in elke levensfase

Melkvee De Hoge Gezondheidsraad bevestigt dat 250 tot 500 ml melk of melkproducten – 2 tot 3 porties zuivel – per dag passen in een gezonde voeding. Maar uit de voedselconsumptiepeiling 2022-2023 blijkt dat 88% van de volwassenen die aanbeveling niet haalt. Om de actuele voedingsaanbevelingen meer toegankelijk te maken, ontwikkelde het kenniscentrum voedingsinformatie NICE 3 korte video’s die tonen hoe zuivel past in een gezonde en milieuverantwoorde voeding in diverse levensfasen.
Meer artikelen bekijken