Startpagina Wetgeving

Politieke akkoord over natuurherstelwet makkelijk goedgekeurd in milieucommissie

Een ruime meerderheid van de leden van de milieucommissie van het Europees Parlement heeft woensdag 29 november het politieke akkoord over de natuurherstelwet goedgekeurd. In februari zal ook de plenaire vergadering zich uitspreken.

De natuurherstelwet leidde in het voorjaar tot felle discussies, maar de onderhandelaars van het Parlement en van de lidstaten vonden eerder deze maand vrij makkelijk een akkoord. Die tekst kreeg vervolgens groen licht van de ambassadeurs van de lidstaten, vandaag/woensdag volgde de milieucommissie van het Parlement.

In die commissie stemden 53 parlementsleden voor de natuurherstelwet en 28 tegen, 4 MEP’s onthielden zich. Na het hevige verzet van met name de Europese Volkspartij tegen de wet werd de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Wetgeving

Term ‘samengestelde landbouwer’ wordt afgeschaft

Wetgeving Het decreet over de inrichting van een gemeenschappelijke identificatie van landbouwers, exploitaties en landbouwgrond in het kader van het meststoffen- en landbouwbeleid (EPR-decreet) werd gewijzigd met het oog op de afschaffing van de constructie van de samengestelde landbouwer (SLB).
Meer artikelen bekijken