Startpagina Groenvoorziening

Natuur en Bos betaalde in 2015-2016 bijna 100.000 euro uit wegens 'beverschade'

In uitvoering van het Soortenschadebesluit van 2009 heeft het Agentschap Natuur en Bos (ANB) in 2015 47.574,29 euro uitbetaald aan landbouwers, boomkwekers en dergelijke die schade leden door bevers.

Leestijd : 1 min

Voor de in 2016 ingediende dossiers bedraagt de uitbetaalde schade voorlopig 47.410 euro. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams Milieuminister Joke Schauvliege op een schriftelijke vraag van Gwenny De Vroe (Open Vld).

Het Agentschap ontving in 2015 zes meldingen van schade door bevers en in 2016 vier. Daarvan werden respectievelijk vijf en drie dossiers ingewilligd. Van één dossier uit 2016 moet de raming van de schade nog opgemaakt worden. Ook de Vlaamse Milieumaatschappij ontving als waterbeheerder een beperkt aantal klachten van landbouwers. "Hierbij werd steeds naar een passende oplossing gezocht", aldus Schauvliege.

Belga

Lees ook in Groenvoorziening

Het verhaal van de narcis: Een sterke tuinplant met een bloem vol historiek

Tuin De planten en bloemen waar iedereen van jong tot oud meteen een naam op kan plakken, zijn niet zo dik gezaaid. De narcis, paasbloem of paaslelie is er zo eentje. Ze groeit en bloeit dan ook op een moment dat andere bloemen nog schaars zijn en heeft zich daardoor een plaats weten te veroveren in de tuin én de huiskamer.
Meer artikelen bekijken