Startpagina Beurzen

Sima 2024 is geannuleerd

Na een minder geslaagde editie in 2022 en ondertussen enkele grote standhouders die aangaven dit jaar niet te komen naar de Franse landbouwbeurs Sima, wordt de editie van 2024 uiteindelijk geannuleerd.

Leestijd : 2 min

De honderdste editie van de Sima in 2022 werd gekenmerkt door een wijziging in datum. Van een beursperiode in februari van de oneven jaren, verhuisde de beurs in de kalender naar november van de even jaren. Ook de naam wijzigde de laatste editie naar het ‘Internationaal Salon voor technische oplossingen voor een krachtige en duurzame landbouw’. De beurs in 2022 stelde ietwat teleur als je zoals gebruikelijk een internationaal, innovatief toekomstgerichte beursvloer verwachtte.

Wijzigingen

De wijziging van beursdata had zijn voor- en tegenstanders, maar zorgde ook voor conflicten op de internationale beurskalender met de Eima in Bologna (Italië) en Eurotier in Hannover (Duitsland). Hierdoor moeste sommige fabrikanten keuzes maken, anderen verkleinden in gebruikte standoppervlakte.

Na afsluiten van beurs in 2022 gaven meerdere bedrijven aan, niet aan een volgende editie in 2024 deel te nemen. Het lijstje van exposanten dat afhaakte werd alleen maar groter de voorbije maanden.

Axema, mede-organisator van de beurs en vertegenwoordiger van de sector van landbouwmachines, besliste om de komende editie te annuleren.

Begin februari werden de exposanten op de hoogte gebracht van de annulatie én een terugkeer in 2026 zonder dat er dan al een precieze datum wordt vernoemd.

Van 24 tot 28 november stond de komende editie van de Sima gepland. Deze werd nu aangekondigd als het Internationaal Salon van de landbouwveranderingen.

Internationale concurrentie

Sima kampt op de internationale beurskalender met concurrentie van de Italiaanse Eima beurs die de voorbije editie groeide, en de ontegensprekelijke leider in het beurzenlandschap van landbouwmechanisatie, de Duitse Agritechnica. Ooit was Sima een mooi uitstalraam voor de landbouwmechanisatie, maar de toekomst van de beurs lijkt nu toch veel somberder.

De organisatoren hebben nu nog een tweetal jaar de tijd om te reageren en een beurs te ontwerpen die voldoet aan de verwachtingen van exposanten en bezoekers én om innovatie bij te dragen.

Jérémy Vandegoor

Lees ook in Beurzen

Dezlin wint de Gouden Piétrain Award 2023

Agridagen De winnende beer in het selectiemesterijonderzoek van het jaar 2023 komt wederom van KI Vansteenlandt. De bekroning werd gerealiseerd in samenwerking met de befaamde fokker Luk Vermeiren. Deze keer kaapte hun prestigieuze beer Dezlin de Gouden Piétrain weg. De prijs wordt uitgereikt tijdens de Agridagen.
Meer artikelen bekijken