Startpagina Vleesvee

Hogere prijs voor BWB-koeien en -stieren

Coevia vzw bezorgde op 13 februari zijn analyse van de markt voor Belgisch witblauw rundvee.

Leestijd : 1 min

De prijs voor BWB-kalveren is dezelfde als die van de vorige weken. Die varieert van 750 tot 960 euro voor een goed kalf. De gemiddelde norm is 890 euro. Deze prijs is inclusief btw. Er is volgens Coevia sprake van een prijshoudende markt, met een aanbod dat kleiner dan of gelijk is aan de vraag.

Bij de BWB-koeien zijn de prijzen stijgend. De gemiddelde prijs gaat van 3,8 tot 4,15 euro/kg levend gewicht. De richtprijs voor geslacht gewicht is 5,80 tot 6,40 euro/kg, met enkele pieken tot 6,45 euro/kg voor goed afgewerkte koeien en premium kwaliteit (S+). Er is een verschil van 0,05 tot 0,10 euro hoger waar te nemen als de koe jonger is dan 5 jaar. Deze prijs is exclusief btw. De markt is vast, met een aanbod dat kleiner is dan de vraag.

De prijzen voor stieren laten een grote stijging optekenen. De prijs schommelt rond de 4,10 tot 4,35 euro per levende kg of 6,10 tot 6,40 euro per kg geslacht gewicht. 6,35 euro/kg wordt als norm genomen. Een prijs van 6,90 euro/kg (S+) wordt gehanteerd, indien geleverd wordt onder een specifiek label (coöperatie, zuigelingen, minder dan 700 kg). Bij stieren onder de 20 maanden is een verschil van 0,05 tot 0,10 euro hoger waar te nemen. Deze prijzen zijn exclusief btw. De markt voor BWB-stieren is prijshoudend, met een aanbod dat kleiner is dan of gelijk is aan de vraag.

Coevia

Lees ook in Vleesvee

Meer artikelen bekijken