Startpagina Boerenprotest

Vlaamse regering en landbouworganisaties bereiken akkoord

De Vlaamse regering heeft donderdagavond na urenlange onderhandelingen een akkoord bereikt met de landbouworganisaties. Vlaams minister-president Jan Jambon spreekt van een akkoord dat ‘belangrijk is voor de toekomst van de landbouw’ en roept de boeren op ‘te stoppen met hun acties en blokkades’. De landbouworganisaties zijn bereid het akkoord te verdedigen bij hun achterban.

De Vlaamse regering heeft na een lange dag onderhandelen op donderdag 15 februari omstreeks 23u15 een akkoord bereikt met de landbouworganisaties Boerenbond, Algemeen Boerensyndicaat (ABS) en Groene Kring. Het akkoord bevat een pakket maatregelen.

Een van de voornaamste knelpunten ging over de bescherming van landbouwgrond, een belangrijke eis van de landbouworganisaties. Daar is afgesproken dat de Vlaamse overheid tot 1 oktober zelf geen grond in agrarisch gebied meer aankoopt. Er gelden wel enkele...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Boerenprotest

Bart Dickens: “Stop het waanzinnig landbouwbeleid”

Melkvee Bart Dickens (43) raakte bekend als voorzitter van FDF Belgium, de Belgische zusterorganisatie van het Nederlandse Farmers Defence Force. Hij neemt geen blad voor de mond als het op de verdediging van de boeren aankomt. Op zondag 19 mei (Pinksterdag) organiseert FDF Belgium een vreedzame protestwandeling in Antwerpen. “Onze boodschap wordt dan ‘Stop het waanzinnig beleid’. En denk goed na voor welke partij je op 9 juni kiest”, zegt Dickens.
Meer artikelen bekijken