Startpagina Actueel

Waalse boeren plannen nieuwe acties

De blokkades van de Waalse boeren in de provincie Luik zijn op 16 februari halverwege de namiddag opgeheven, maar de acties gaan volgende week verder. Dat zeggen de boerenorganisaties aan Belga.

De jonge Waalse boeren van FJA (Fédération des jeunes agriculteurs) organiseerden de blokkades op 16 februari, en zij zijn vastberaden om de druk hoog te houden.

Teleurgesteld

"In Eupen waren we vrijdag met een vijftigtal tractoren, en dat is goed verlopen", zegt Baptiste Piron. "We hebben koelwagens gestopt om de herkomst van hun producten te controleren." De landbouwer zegt geërgerd en teleurgesteld te zijn over het...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

De horizon van de boeren ligt verder dan 9 juni

Verkiezingen Het is een understatement te zeggen dat de verkiezingskoorts stijgt. Welke partijen nemen het nu écht op voor de landbouwsector wilde Boerenbond weten. Een debat met 7 politieke kopstukken op 16 mei in het Brusselse Theater Vaudeville moest dit duidelijk(er) maken. En wat blijkt… in de aanloop van de verkiezingen zetten álle politieke partijen onze voedselproductie wat hoger op het belangenlijstje.
Meer artikelen bekijken