Startpagina Actueel

Waalse boeren plannen nieuwe acties

De blokkades van de Waalse boeren in de provincie Luik zijn op 16 februari halverwege de namiddag opgeheven, maar de acties gaan volgende week verder. Dat zeggen de boerenorganisaties aan Belga.

Leestijd : 1 min

De jonge Waalse boeren van FJA (Fédération des jeunes agriculteurs) organiseerden de blokkades op 16 februari, en zij zijn vastberaden om de druk hoog te houden.

Teleurgesteld

"In Eupen waren we vrijdag met een vijftigtal tractoren, en dat is goed verlopen", zegt Baptiste Piron. "We hebben koelwagens gestopt om de herkomst van hun producten te controleren." De landbouwer zegt geërgerd en teleurgesteld te zijn over het gebrek aan concrete maatregelen.

Nabij de verkeerswisselaar van Loncin, een belangrijk verkeersknooppunt in het Luikse, is hetzelfde geluid te horen. In de richting van Duitsland was het daar vrijdag lang aanschuiven.

Geen vooruitgang geboekt

"Er wordt geen vooruitgang geboekt, en pas de dag dat die er zal zijn, zullen jullie ons enkel nog op de velden zien", zegt Thomas Steffens. Zoals veel van zijn collega's zegt hij moe te zijn, door de vele acties van de afgelopen weken. "We zijn boeren. We zijn het gewoon om te werken en dit gaat ons niet tegenhouden. Maar we hebben ook werk op de boerderij: als zelfstandigen komt het ons niet goed uit om te betogen, maar we hebben geen keuze."

Belga

Lees ook in Actueel

Welke groenten nu al zaaien in volle grond en in perspotjes?

Groenvoorziening We zijn het niet meer gewoon, maar de tweede week van april viel er zowaar enkele dagen op rij geen regen. De aangename temperatuur en het lentezonnetje deden ons tuiniershart sneller slaan. Helaas is het in vele tuintjes nog te nat om nu al aan de slag te gaan. Afgelopen 6 maanden waren dan ook natter dan gemiddeld en het weerbericht voorspelt dat ook de komende week wisselvallig en fris wordt met de nodige aprilse grillen.
Meer artikelen bekijken