Startpagina Actueel

Vlaanderen heeft te weinig open natuur voor probleemwolven, vindt cd&v

Vlaanderen heeft te weinig open natuur en te weinig wilde fauna om probleemgevallen onder de wolven te onderhouden. Dat is een van de standpunten rond natuur waarmee CD&V naar de verkiezingen wil trekken. Op zondag 21 april worden de programmapunten afgeklopt tijdens het verkiezingscongres van de partij.

Leestijd : 1 min

Cd&v wil dat er een wetenschappelijk onderzoek wordt gevoerd naar de nood aan wolven en het nut van de dieren in het dichtbevolkte Vlaanderen. “Gedurende ongeveer 175 jaar heeft Vlaanderen geen last gehad van wolven, maar er kennelijk ook geen nood aan gehad”, stelt de partij. “Ondertussen loopt de door wolven aangerichte schade op en stelt zich de vraag of de ontegensprekelijke nadelen opwegen tegen de vermeende noodzaak van wolven.” De bescherming van de dieren in een dichtbevolkt gebied als Vlaanderen moet worden herbekeken, vindt cd&v.

Voor probleemgevallen is alleszins geen plaats. “We hebben te weinig open natuur en te weinig wilde fauna om deze wolven te onderhouden. Vlaanderen is ook sterk verstedelijkt, waardoor wolven heel snel in conflict komen met andere bedrijvigheid, zoals landbouw of dieren die gehouden worden door particulieren. Het zorgt lokaal ook soms voor onnodige polemiek en polarisering.”

Belga

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken