Startpagina Boerenprotest

Boeren probeerden regionaal parlement in Spanje te bestormen

In Spanje hebben tientallen boeren op donderdag 7 maart geprobeerd het regionale parlement van de autonome gemeenschap Navarra te bestormen tijdens een protestbijeenkomst over eerlijkere prijzen.

De politie kon met veel moeite voorkomen dat het gebouw in Pamplona werd bestormd. Op dat moment waren daar wetgevers aan het debatteren over de begroting van de autonome gemeenschap in het noorden van het land.

Op beelden die op de Spaanse televisie werden uitgezonden, waren agenten te zien die knuppels gebruikten, maar er werden geen gewonden gemeld. De socialistische regiopresident María Chivite bekritiseerde de gewelddadige actie. “De snelheid waarmee het discours van haat en het...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Boerenprotest

Bart Dickens: “Stop het waanzinnig landbouwbeleid”

Melkvee Bart Dickens (43) raakte bekend als voorzitter van FDF Belgium, de Belgische zusterorganisatie van het Nederlandse Farmers Defence Force. Hij neemt geen blad voor de mond als het op de verdediging van de boeren aankomt. Op zondag 19 mei (Pinksterdag) organiseert FDF Belgium een vreedzame protestwandeling in Antwerpen. “Onze boodschap wordt dan ‘Stop het waanzinnig beleid’. En denk goed na voor welke partij je op 9 juni kiest”, zegt Dickens.
Meer artikelen bekijken