Startpagina Actueel

Leuven is voor de derde keer Beste Veggie Stad

Leuven telde in maart het meeste aantal deelnemers per aantal inwoners aan de Veggie Challenge en kroont zich daarmee tot Beste Veggie Stad. Dat meldt ProVeg vzw, de organisator van de Veggie Challenge. Het is de derde keer dat Leuven de wedstrijd wint.

Leestijd : 1 min

Leuven telde 385 geregistreerde deelnemers, een gelijkaardig aantal als vorig jaar. Op de tweede plaats kwam Deinze, met 120 deelnemers op 45.000 inwoners. De top drie werd vervolledigd door Brugge, met 266 deelnemers op 120.000 inwoners. Over heel Vlaanderen en Brussel deden 5.000 mensen mee. Ook bedrijven konden zich registreren.

“Deze eerste plaats toont aan dat er in Leuven een groot draagvlak is voor duurzame, vegetarische en gezonde voeding”, zegt David Dessers (Groen), Leuvens schepen van Landbouw en Consumptie. “Dat vertaalt zich ook in een steeds groter aantal plantaardige gerechten op restaurant en steeds meer vegetarische restaurants en snackbars. We hopen dat heel wat Leuvenaars de smaak te pakken hebben gekregen en ook de komende maanden voor (meer) veggie kiezen.”

Belga

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken