Startpagina Klimaat

80% van Europese landbouwsteun bestemd voor veehouderij, volgens Nederlands onderzoek

Een Nederlandse studie gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Nature Food toonde aan dat meer dan 80% van de GLB-betalingen direct of indirect naar de veehouderij gaan. Dit zou een bedreiging vormen voor de klimaatdoelstellingen van de EU te halen, zeggen de onderzoekers.

Meer dan 80% van de betalingen van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) gaat direct of indirect naar de veehouderij, wat een bedreiging vormt voor de klimaatdoelstellingen van de EU, zegt een studie die op 1 april is gepubliceerd door het tijdschrift Nature Food.

“We hebben aangetoond dat het GLB onevenredig veel steun geeft aan vleesproducten ten koste van de plantaardige productie”, zegt de hoofdauteur van het onderzoek, Anniek Kortleve, van de Nederlandse Universiteit Leiden. Dit komt als een verrassing,...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Klimaat

Klimaatneutrale landbouw komt steeds een stapje dichterbij

Klimaat Op de proefboerderij Transfarm van de KU Leuven in Lovenjoel werden diverse nieuwe technieken voorgesteld die landbouwers zullen klaarstomen naar een klimaatneutraal 2050. De KU Leuven werkt hiervoor nauw samen met Boerenbond in het Europese project HyperFarm.
Meer artikelen bekijken