Gehaktballetjes in gelepaprikasaus
Ben je fan van paprika? Probeer dan eens deze balletjes in paprikasaus. Het is een upgrade voor je klassieke balletjes in saus en overheerlijk. na een bereiding van 45 minuten kun je dit voorschotelen aan 4 personen.

Wat heb je nodig?
Voor de balletjes
500 g gemengd gehakt
1 ei
2 el peterselie (fijngehakt)
2 el paneermeel
1 preiwit
3 el amandelschilfers
Voor de paprikasaus:
1 sjalot
3 gele paprika's
1 blokje groentebouillon
100 ml water
4 el room
Hoe bereid je het?
Snijd de gele paprika in blokjes en snipper de sjalot fijn. Fruit de sjalot in wat olijfolie en voeg de paprikastukjes toe, roerbak de paprika’s glazig.
Verkruimel er het bouillonblokje over en giet er 100 ml water bij. Stoof 10 minuten op een zacht vuur gaar onder deksel.
Bak de balletjes rondom rond goudbruin. Voeg de uitgelekte preiringen toe en roerbak verder. Kruid met peper en zout.
Doe de gehaktballetjes en prei in een ingevette ovenschaal. Lepel er de paprikasaus over en strooi er de amandelschilfers over. Zet kort onder een voorverwarmde grill.