Startpagina Voor ons gezin

Aardappeltaart met spruitjes en spinazie

Hoofdgerecht voor vier personen. Spruitjes zijn de groente van de maand, dus neem geen nee aan van weerspannige kroost. Met taart als hoofdgerecht zit je bij hen toch altijd goed! De voorbereiding kost je een half uurtje, de bereidingstijd zelf bedraagt nog drie kwartier. De oven verwarm je voor op 170 °C.

Leestijd : 1 min

Wat heb je nodig?

8 grote, bloemige aardappelen (elk 150 g)

300 g spruitjes

300 g spinazie

150 g Oud Brugge kaas, geraspt

5 dl melk

100 g broodkruimels

100 g bloem

100 g gezouten boter

nootmuskaat

peper en zout

Hoe ga je te werk?

Kook de geschilde aardappelen in licht gezouten water. Was ondertussen de spruitjes en de spinazie en blancheer ze in licht gezouten kokend water. Koel de groenten af met koud water.

Smelt voor de saus de boter op een matig vuur in een steelpan en voeg de bloem toe. Roer en laat het mengsel enkele minuten drogen. Voeg de koude melk toe en breng aan de kook onder voortdurend roeren. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg de geraspte kaas toe totdat de saus ingedikt is.

Snijd de aardappelen in schijfjes en plaats ze in een ovenschotel. Leg daarbovenop de spruitjes en spinazie. Giet er de kaassaus over en bestrooi met broodkruimels. Zet de ovenschotel gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 170°C.

Vind meer heerlijke seizoensrecepten en demonstratievideo’s op www.lekkervanbijons.be.

Invalid Scald ID.

Lees ook in Voor ons gezin

Aardappeltaart met broccoli

Voor ons gezin Met dit gerecht verpak je de klassieke vlees-groente- aardappelmaaltijd in een lekkere taart: aardappelschijfjes, broccoli en kipfilet afgewerkt met geraspte kaas en een fris slaatje erbij. Het ziet er niet alleen net iets beter uit, de smaak is ook geweldig. Na 70 minuten is deze taart klaar voor 4 personen.
Meer artikelen bekijken