Brouns waarschuwt: Belgisch vlees wordt luxeproduct
Als we onze boeren blijven uitputten, dreigt Belgisch vlees een luxeproduct te worden, waarschuwt Vlaams minister van Landbouw Jo Brouns (cd&v). “Straks liggen er alleen nog geïmporteerde producten in onze winkels. Dat kan toch niet de bedoeling zijn.” De voortdurende stijging van de voedselprijzen is volgens hem een symptoom van een dieperliggend probleem.

De recente cijfers over de prijsstijgingen in supermarkten – met een entrecote die 23% duurder is geworden – zijn een wake-up call, zegt Brouns. “Al jaren waarschuwen we voor de gevolgen van de stijgende druk op onze landbouwers: alsmaar strengere regels, hogere kosten, onhoudbare verplichtingen. Boeren moeten ondersteund worden, niet ontmoedigd.”
Voedselzekerheid is geen vanzelfsprekenheid, benadrukt Brouns....
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
Al abonnee of geregistreerd?
Log in of Activeer uw abonnement