Tips om bessen te kweken in je eigen tuin
Blauwe bessen zijn niet alleen heerlijk om te eten, maar ook ontzettend gezond. De kleine blauwe vruchten, met hun milde en zoete smaak, zijn een rijke bron van antioxidanten, vitaminen en vezels, echt ‘superfood’. Als je rekening houdt met de bijzondere eisen die de blauwebessenplant stelt aan haar groeiplaats, kan je ze ook makkelijk zelf kweken. En geloof me, vers geplukt smaken ze op hun best.

Geen wonder dus dat de heerlijk smakende cultuursoorten van de blauwe bosbes steeds meer aan populariteit winnen bij de tuinliefhebbers. Ze bevatten meer natuurlijke suikers en smaken minder zuur dan de wilde, meer aromatische, blauwe bosbessen. Door verschillende rassen aan te planten, kan men ze oogsten van de vroege zomer tot in de herfst. De kersgrote bessen zijn op hun lekkerst als ze vers geplukt zijn, maar laten zich ook een aantal dagen bewaren in de frigo. Ze kunnen ook probleemloos diepgevroren worden. Daarnaast zijn de struiken ook bijzonder sierlijk tijdens de bloei in het...
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
Al abonnee of geregistreerd?
Log in of Activeer uw abonnement