Bruschetta met vis-radijsjessalade
Worden de temperaturen stilletjes zuiderser? Hoe dan ook, met bruschetta tover je makkelijk een instant zomergevoel tevoorschijn. Hop zon hop! Dit hapje smaakt trouwens heerlijk met een glaasje schuimwijn.

Wat heb je nodig?
200 g kabeljauw, pollak of schelvis
1 bosje radijzen
1 bosje lente-ui
250 g platte kaas
150 g volle yoghurt
peper en zout
cayennepeper
Bereidingstip:
Strooi er eventueel wat bieslookbloemetjes over.
Hoe ga je tewerk?
Spoel de radijsjes, rasp ze grof of snijd ze in fijne reepjes met een mesje. Strooi er lichtjes zout over en laat een half uurtje staan. Laat uitlekken in een zeef en druk het vocht eruit. Stoom ondertussen de kabeljauw in een stoomoven of stoommandje. Laat afkoelen en pluk het visvlees in groeve stukken.
Klop de platte kaas met de yoghurt luchtig. Snijd de lente-uitjes met het meeste groen in fijne ringetjes. Meng de radijsjes en de lente-ui en kabeljauwstukjes luchtig door het platte kaasmengsel, kruid nog naar smaak met cayennepeper, peper en zout. Verdeel de dip over enkel potjes en laat ten minste een half uur in de koelkast rusten. Serveer met stokbrood.
Vind meer heerlijke seizoensrecepten en demonstratievideo’s op www.lekkervanbijons.be