Startpagina Melkvee

De meerwaarde van de weide

Melk van koeien die grazen is gegeerd. Supermarkten willen weidemelk in hun zuivel. En waarom ook niet? Grasmelk is gezonder, niet waar? Koeien zijn gelukkiger in de wei dan op stal, toch? En je proeft toch wel het verschil? Eenduidige antwoorden zijn er niet. Uiteindelijk weegt maar één argument echt door: mensen willen koeien in de weide zien.

Heeft u het Weidemelklogo al gezien? Dat toont een zwart-witte koe, kauwend op een groen klavertje vier. U vindt het dezer dagen al op de kazen van het huismerk van supermarkten als Lidl en Albert Heijn. Achter het logo zit de Nederlandse stichting Weidegang, die de dalende trend van weidegang probeert te keren om de consument niet te vervreemden van de melkveehouderij....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Melkvee

Melkveehouder Wim Engelbosch volgt paratuberculose op via IMA

Melkvee Met de Individuele Melk Analyse (IMA) van het Melkcontrolecentrum Vlaanderen (MCC) krijgen melkveehouders niet alleen inzicht in de gezondheid en prestaties van hun dieren, ze kunnen tegelijkertijd ook de paraTBC-screening vlot integreren binnen dit programma. We luisterden naar de aanpak van Wim Engelbosch uit Tienen.
Meer artikelen bekijken