5 miljoen voor gezonde schoolvoeding

Eurocommissaris Hogan wil dat kinderen al vroeg kennismaken met de gezonde voeding die de landbouw voortbrengt.
Eurocommissaris Hogan wil dat kinderen al vroeg kennismaken met de gezonde voeding die de landbouw voortbrengt. - LBL

Europa zet elk schooljaar 150 miljoen opzij voor de verdeling van groenten en fruit op school, en doet daar nog eens 100 miljoen bovenop voor melk en andere zuivelproducten. Tijdens het schooljaar 2016-2017 profiteerden miljoenen kinderen in bijna 80.000 Europese scholen van het programma. Er werd meer dan 74.000 ton groenten en fruit verdeeld, en ruim 285.000 ton zuivelproducten.

"Europese landbouwers voorzien ons van hoogwaardig, veilig en gezond voedsel. Via de schoolregeling genieten onze jongste burgers de gezondheidsvoordelen van deze producten, terwijl ze ook op jonge leeftijd leren waar ons voedsel vandaan komt en het belang van smaak en voedingswaarde ontdekken", stelt eurocommissaris voor Landbouw Phil Hogan. Hogan maakte intussen ook de nationale toewijzingen voor het schooljaar 2018-2019 bekend.

België mag rekenen op 3,4 miljoen voor de aanschaf van groenten en fruit en 1,6 miljoen voor melk en zuivelproducten. De verdeling wordt eind deze maand formeel goedgekeurd. In het schooljaar 2016-2017 waren appels het meest verstrekte fruit, samen met peren, pruimen, perziken, nectarines, sinaasappelen, aardbeien en bananen. Wortelen, tomaten, komkommers en paprika's waren de populairste groenten.

Belga

Meest recent

Meest recent