Startpagina Actueel

Rabobank: marges voor melkveehouders onder druk

De Rabobank verwacht dat de Europese melkproductie in de eerste helft van 2018 zal blijven toenemen, hoewel een koudefront in februari de productie wat tempert. Ondanks de daling van de gemiddelde Europese melkprijs opereren veel bedrijven nog met een positieve cashflow en is het ruwvoeraanbod ruim. De bank voorspelt dat de marges die melkveehouders in de EU maken de komende maanden smaller gaan worden.

In de eerste drie maanden van 2018 zijn de Europese melkprijzen gedaald ten opzichte van het vierde kwartaal van 2017, stelt Rabobank vast in een nieuw rapport. Rabobank is de grootste landbouwbank van Nederland en in Vlaanderen financier van de agribusiness. De belangrijkste oorzaak ligt in lagere prijzen voor basiszuivelproducten. De markt voor eiwitrijke producten, zoals weipoeder en magere melkpoeder, blijft lijden onder de hoge interventievoorraden van de EU. Spelers op de markt weten dat de voorraden vroeg of laat en vermoedelijk tegen dumpprijzen zullen worden aangeboden....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Belgapomprijs vlakt terug af na stijging

Aardappelen Vorige week steeg de Belgapom-notering voor de eerste keer sinds februari. Deze week blijft de prijsnotering voor de rassen Fontane en Challenger dezelfde als vorige week, 400 euro/ton (zonder btw).
Meer artikelen bekijken