Startpagina Actueel

Belgische kunstenaar opent pluimveecentrum Ethiopië

Samen met kunstenaar Koen Vanmechelen lanceerde donderdag het International Livestock Research Institute met "Incubated Worlds", een geavanceerd pluimvee-onderzoekscentrum in Ethiopië. "Een kruisingsproject om het leven van de lokale gemeenschappen te verbeteren," zegt de Limburgse kunstenaar, bij wie het kruisen van kippen een centrale plaats inneemt in zijn oeuvre.

Twee Belgen spelen een belangrijke rol in de lancering van Incubated Worlds, het internationale project dat via kunst en wetenschap de armoede en ondervoeding in Oost-Afrika wil bestrijden. Professor Olivier Hanotte van het International Livestock Research Institute (ILRI) en conceptueel kunstenaar Koen Vanmechelen sloegen vorig jaar de handen in elkaar om het ILRI-onderzoek naar meer resistent en productief pluimvee voor Sub-Sahara-Afrika kracht bij te zetten. Vanmechelen geeft een artistiek-wetenschappelijk surplus aan het initiatief.

"We...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Belgapomprijs vlakt terug af na stijging

Aardappelen Vorige week steeg de Belgapom-notering voor de eerste keer sinds februari. Deze week blijft de prijsnotering voor de rassen Fontane en Challenger dezelfde als vorige week, 400 euro/ton (zonder btw).
Meer artikelen bekijken