Waar ‘Grevenbroeckers’ van gemaakt zijn
Peter Boonen maakt de heerlijkste kazen. Dat mag je best letterlijk nemen: in 2010 won zijn ‘Grevenbroecker’ of ‘Achelse Blauwe’ de prestigieuze International Caseus Award in Lyon. Het belangrijkste ingrediënt daarvoor? Dagelijks verse, rauwe melk van de 90 MRY-koeien die zijn broer Bert houdt.

Ik wist niets van die wedstrijd”, lacht Peter ontwapenend wanneer ik hem confronteer met zijn titel uit 2010. “Een bevriende kok vroeg of hij mijn kaas voor iets mocht inschrijven. Geen probleem, dacht ik. Het was een fijne verrassing.” Zijn bescheidenheid is frappant: de International Caseus Award geldt als het wereldkampioenschap kaasmaken.
Kaasmakerij en hoevewinkel
Veel veranderde die onderscheiding niet. De hoevewinkel in het groene Hamont-Achel, in het uiterste...
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
Al abonnee of geregistreerd?
Log in of Activeer uw abonnement