Bladerdeegrolletjes met kip en broccoli
Hoofdgerecht voor vier personen. Heb je even genoeg gezien van altijd maar rijst, pasta of patatjes? Ga voor deze bladerdeegrolletjes, vol smakelijke kip en seizoensverse broccoli. De afwerking met twee kazen maakt dit tot een echte lekkernij.

Wat heb je nodig?
1 portie bladerdeeg (rol)
250 g kipfilet
300 g broccoli
½ kl komijnzaadjes
½ kl cayennepeper
100 g emmentaler
100 g geraspte oude kaas
boter, om te bakken
1 eierdooier
Peper & zout
Hoe ga je tewerk?
Blancheer de broccoli gedurende 3 minuten in gezouten kokend water. Laat het bladerdeeg op kamertemperatuur komen. Snijd de kipfilet in blokjes. Bak de kipblokjes krokant in wat boter, kruid met komijn, cayennepeper en peper en zout.
Verwarm de oven op 180°C. Leg de kipblokjes en de broccoliroosjes in het midden van het uitgerolde deeg, strooi er royaal de geraspte kaas over en rol op zoals een sushirol. Snijd in porties van ongeveer 3 à 4 cm dikte. Leg de rolletjes in een ingevette ovenschotel. Klop het eigeel los met een lepel water en borstel het over het deeg.
Zet gedurende 15 à 25 minuten in de voorverwarmde oven of tot de rolletjes goudbruin gebakken zijn.