Startpagina Akkerbouw

Insecten rukken op in graanvelden

Waarnemingen door het Landbouwcentrum Granen (LCG) en partners laten deze week zien dat de insecten in graanvelden aan het oprukken zijn. Als advies geldt om naar uw percelen te kijken en tellingen uit te voeren om te zien of de schadedrempel overschreden is of niet om een behandeling uit te voeren.

Deze week werd bij 39% van de waarnemingen bladbluizen teruggevonden. Gemiddeld was op 8% van de halmen één of meer bladluizen aanwezig, m.a.w. gemiddeld beneden de schadedrempel. Bij 8 van de waarnemingspercelen werden kolonies teruggevonden.

De meest gevoelige periode voor schade door bladluizen is de periode vanaf het in aar komen tot het begin van de afrijping van het graan. Vooral in de periode tussen de stadia "alle aren uit" en "einde bloei" kunnen de bladluizen grote schade aanrichten.

Algemene...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Akkerbouw

Belgapomprijs vlakt terug af na stijging

Aardappelen Vorige week steeg de Belgapom-notering voor de eerste keer sinds februari. Deze week blijft de prijsnotering voor de rassen Fontane en Challenger dezelfde als vorige week, 400 euro/ton (zonder btw).
Meer artikelen bekijken