Startpagina Tuin

Nu in de moestuin: wortelen

Worteltjes zijn lekker en gezond en vers geoogst uit de eigen moestuin zijn ze nog lekkerder. Worteltjes hebben van nature een zachtzoete smaak en bevatten toch heel weinig suikers. Bovendien kunnen ze ook rauw gegeten worden en zijn ze een rijke bron van vitamines. Mits het spreiden van de zaaiperiodes en de keuze van de juiste rassen kunnen ze gedurende een lange periode vers geoogst worden uit de eigen moestuin.

De teelt van wortelen, direct ter plekke te zaaien, is op zich niet zo moeilijk, maar aangezien het hier gaat over een ondergronds groeiende groente is een goede bodem én een goede grondvoorbereiding van groot belang.

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Tuin

Pompoenen en courgettes in je moestuin

Tuin Als we het over pompoenen en courgettes hebben, kunnen we spreken over de ‘makkelijke moestuin’. Slechts weinig groentesoorten eisen zo weinig verzorging als de pompoen. Een voldoende hoge temperatuur, dus niet te vroeg starten met de teelt, en voldoende ruimte op een voedzame bodem, veel meer hebben we als tuinier niet nodig voor een geslaagde teelt. Na de oogst zijn ze niet alleen decoratief op het terras, maar ook heel veelzijdig in de keuken.
Meer artikelen bekijken