Startpagina Economie

De angst voor voedsel overwinnen

Phytofar koos onlangs een nieuwe voorzitter, Damien Viollet, na het vertrek van Goedele Digneffe. Met 25 jaar ervaring op de teller, zag hij hoe de voedselmarkt evolueerde en dat er als het ware ‘voedselangsten’ zijn ontstaan. Dat is ook de schrijver van het boek ‘Panique dans l’assiette’, Gil Rivière-Wekstein, niet ontgaan. Dit is een slechte evolutie, want die voedselangsten moeten worden overwonnen om uiteindelijk voedselverlies en -verspilling tegen te gaan.

Damien Viollet zag in de voedselmarkt verschillende trends naar voor komen. Allereerst wil de consument kiezen voor een bepaalde productiewijze. Zo wil men goedkope groenten, en als het kan biologische producten, en dan later zelfs kiezen voor producten van duurzame landbouw. "We proberen de consument hierin les te geven, maar we kunnen hem beter begeleiden en hem de oplossingen bieden die hij wil," zegt hij.

Een tweede nieuwigheid de afgelopen jaren is dat landbouw steeds complexer wordt, vooral...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Economie

Belgapomprijs vlakt terug af na stijging

Aardappelen Vorige week steeg de Belgapom-notering voor de eerste keer sinds februari. Deze week blijft de prijsnotering voor de rassen Fontane en Challenger dezelfde als vorige week, 400 euro/ton (zonder btw).
Meer artikelen bekijken