Startpagina Groenvoorziening

Eerste boerenzwaluwen maken de lente

De eerste boerenzwaluw werd dit jaar een week vroeger dan gemiddeld gezien, de echte aankomstgolf volgde afgelopen weekend. Dat meldt Natuurpunt.

Sinds 1985 volgt Natuurpunt de terugkeer van alle zomervogels nauwkeurig op, de eerste boerenzwaluwen worden rond 10 maart verwacht. “Dit jaar werd de eerste boerenzwaluw op 4 maart gemeld in Kalken (Oost-Vlaanderen)”, zegt Gerald Driessens (Natuurpunt). “Maar vooral: afgelopen weekend deed de boerenzwaluw haar intocht in Vlaanderen met waarnemingen in Wilsele, Averbode, Helchteren, Peer, De Haan, Heist, Zeebrugge, Westmalle en Wuustwezel.”

De komende dagen worden nog veel meer exemplaren...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Groenvoorziening

De tuin en de wet: Overzicht van wetgeving over goed nabuurschap

Groenvoorziening Ontspannen, spelen, creatief zijn, vrienden ontvangen voor een barbecue: de tuin, dat is genieten. Soms is het echter ook een bron van frustratie voor de buurman. Maak daarom bij de aanleg van je tuin goede afspraken met de buren of beter nog: respecteer de geldende wetgeving omtrent deze materie. Zo ben je er zeker van dat je probleemloos kan genieten van je eigen stukje natuur, en vermijd je problemen met je buur.
Meer artikelen bekijken