Startpagina Veeteelt

Tweede wolf in Leopoldsburg geïdentificeerd

Na de vondst van in totaal 9 doodgebeten schapen tussen 3 en 11 augustus in en in de buurt van het militair domein Kamp Beverlo (Leopoldsburg) hebben wetenschappers van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) de ter plaatse genomen uitstrijkjes van de verwondingen van 8 schapen geanalyseerd.

Daaruit blijkt dat op de eerste drie schapen (4 augustus) DNA aanwezig is van een andere wolf dan Naya - deze wolf werd ook gefotografeerd door wildcamera’s. Bovendien bevestigde het DNA-onderzoek dat het om een mannelijk dier gaat, zoals ook eerder vastgesteld op camerabeelden. De wolf kreeg intussen een naam, August, naar de maand waarin hij voor het eerst werd opgemerkt in Vlaanderen.

We weten niet van welke roedel August afkomstig is, of hoe oud hij is. Wel heeft hij met zekerheid begin juni een schaap gedood in de Duitse gemeente Norden (...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Veeteelt

Kraamstalindex zorgt effectief voor betere prestaties in de kraamstal

Varkens Uit onderzoek van de KU Leuven blijkt dat de introductie van de kraamstalindex binnen de Vlaamse Piétrain Fokkerij (VPF) effectief geleid heeft tot betere prestaties in de kraamstal. Zowel in de eigen bedrijven van de VPF als binnen de ILVO-testwerking eindberen nam de vitaliteit van biggen toe tussen 2019 en 2023, terwijl erfelijke gebreken en sterfte afnamen.
Meer artikelen bekijken