Startpagina Groenten

BelOrta trekt spruitenseizoen op gang

Vanaf eind augustus start traditioneel het spruitenseizoen bij BelOrta. Net op tijd om de schoolgaande jeugd vanavond een hartverwarmend bordje voor te schotelen. Krachtige smaak, karakteristieke vormen en heel aantrekkelijk in de groenterayon. BelOrta speelt hierbij al haar troeven uit nl differentiatie in het aanbod, allerhande verpakkingen en innovatieve producten.

Belgische spruitjes mogen gerust beschouwd worden als de absolute top in het Europese aanbod. BelOrta vermarkt de productie van een 40-tal telers en voert tot eind maart kwalitatieve en dagverse spuitjes aan. BelOrta’s Flandria-spruitjes worden ngl. diameter ingedeeld in vier categorieën en verder opgesplitst in kwaliteitssorteringen. Daarenboven wordt er nog gesorteerd naargelang de spruitjes machinaal geschoond of handgeschoond zijn. De handgeschoonde categorie staat gelijk aan arbeidsintensief werk om de spruiten marktklaar te maken,...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Groenten

Kunnen er nog uien gezaaid worden?

Groenten Veel uien zijn momenteel nog niet uitgezaaid, zegt Jonas Bodyn van Viaverda, de fusie van de vroegere proefcentra voor aardappelteelt, groenteteelt en sierteelt. Enkel onder specifieke omstandigheden is het nog de moeite om de uien alsnog te zaaien.
Meer artikelen bekijken