Startpagina Mechanisatie

Facelift voor Beet Eater van Vervaet

Vervaet heeft de Beet Eater bietenrooier een facelift gegeven. Vanaf heden gaat de zeswielige rooier als Beet Eater EVO naar de gebruiker.

Leestijd : 2 min

Na de introductie van de Q-serie bietenrooiers in 2016 zijn de ontwikkelaars aan de tekentafel gegaan voor de Beet Eater. Een wijziging van het concept is onnodig. “Het principe van drie assen met de volledige werkbreedte bereden sluit goed aan op de huidige trend; bewaren van een goede bodemstructuur”, stelt Jelle Vervaet, hoofd van de afdeling ontwikkeling.

Zuiniger

De Beet Eater is op vele kleine punten ge-update en verbeterd. De nieuwe Mercedes MTU motor is de grootste verandering. De machine heeft 653 pk en bij lagere toertentallen is de motor krachtiger geworden. Doordat de machine hierdoor doorgaans met een lager toerental kan rooien, wordt het brandstofgebruik tot wel drie procent gereduceerd. Ook is de Beet Eater EVO door de nieuwe motor zuiniger met het gebruik van Adblue.

Verbeteringen vooraan

Meerdere veranderingen zijn doorgevoerd aan de voorkant van de bietenrooier. Zo is de diepteregeling herzien en verbeterd. Ook de tasters voorop de machine, die de chauffeur het stuurwerk in de rijen uit handen neemt, zijn verbeterd.

Talrijke aanpassingen

De zes-rijige of negen-rijige capaciteitsmachine van Vervaet heeft verder de beschikbaarheid over “Q-view gekregen”, een 360 graden camerasysteem in de cabine. Ook het lichtpakket bestaat nu standaard uit full-LED verlichting. Verder is het automatisch smeersysteem uitgebreid en is de aandrijving van de losband verbeterd. Onder meer door extra meenemers op deze losband kan de machine sneller ontladen.

Nieuw uiterlijk

Het meest in het oog springt het nieuwe uiterlijk van de bietenrooier wat we grotendeels al van de Q-serie kennen. De rode kleuren zijn ook doorgedrongen tot de cabinestijlen en de zijkanten van de rooimachine. Met donkerrode accenten waar de naam EVO van Evolution in naar voren komt, heeft de bietenrooier een moderne verschijning gekregen.

Lees ook in Mechanisatie

Meer artikelen bekijken