Startpagina Melkvee

Milcobel levert 50.000 liter melk aan voedselbanken

De Belgische Voedselbanken kampen met tekorten aan basisproducten, waaronder melk. Milcobel wil haar steentje bijdragen om de Voedselbanken te helpen om hun melktekort aan te vullen. Daartoe zal in aanvang ongeveer zo’n 50.000 liter halfvolle melk aan de Voedselbanken geleverd worden.

Leestijd : 1 min

De melk komt bovenop de reeds bestaande bevoorrading met kaas en roomijs vanuit de respectievelijke Milcobel-business units Consumer Products & Service en Ysco.“Duurzaam ondernemen gaat ook over het opnemen van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid,” zegt Peter Koopmans, CEO van Milcobel. “Het aangaan van een engagement naar de Voedselbanken hoort gewoon bij de manier van werken binnen een coöperatie zoals de onze”, aldus Koopmans.

“De Belgische Voedselbanken wensen de raad van bestuur, de directie, de medewerkers en de coöperanten van Milcobel oprecht te danken voor deze inspanning. Het geeft blijkt van een daadwerkelijk engagement en de juiste ingesteldheid wat betreft maatschappelijk verantwoord ondernemen.” aldus Jef Mottar, afgevaardigd bestuurder van de Belgische Federatie van Voedselbanken.

De Belgische Federatie van Voedselbanken vertegenwoordigt een nationaal netwerk van 9 regionale Voedselbanken. Deze Voedselbanken staan in voor de gratis herverdeling van geschonken levensmiddelen, afkomstig van o.m. de voedingsindustrie, de retail, groenten- en fruitveilingen en het Europees Fonds voor hulp aan de meest behoeftigen. In 2017 werd 16.500 ton voedsel verdeeld via 641 erkende caritatieve verenigingen aan meer dan 157.000 behoeftigen.

Milcobel verwerkt de melk van 2.700 melkveebedrijven tot allerhande zuivelproducten, zoals kazen, boter, room, melkpoeder, melkdrinks en roomijs.

Lees ook in Melkvee

Meer artikelen bekijken