Startpagina Melkvee

Melkveebedrijf Schyns: Minder koeien, meer stabiliteit

De arbeidslast op een melkveebedrijf verlagen kan op verschillende manieren gebeuren: de investeringen goed beredeneren, de grootte van de veestapel aanpassen, bepaalde werkzaamheden door derden laten uitvoeren, het vee meer op de weide houden…

Vincent Schyns, melkveehouder in Bilstain, behoort tot diegenen die ervoor hebben gekozen om het bedrijf aan de beschikbare arbeid en de beschikbare oppervlakte aan te passen. Daardoor kon hij winnen aan autonomie en in kwaliteit van het werk.

De familie Schyns baat reeds sedert de jaren vijftig een melkveebedrijf uit in Bilstain, een dorp in de provincie Luik en deelgemeente van het stadje Limburg. Vincent zelf kwam in het bedrijf als helper in 1999 en vormde in 2002 een associatie met zijn vader....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Melkvee

DGZ: "Tijd voor kordate acties om een IBR-vrije status te bekomen"

Overdraagbare ziekten Dankzij de specifieke en striktere maatregelen die de overheid neemt in het kader van IBR, is de nieuwe deadline voor een IBR-vrije status voor België in 2030 wel haalbaar, zegt Dierengezondheidszorg Vlaanderen (DGZ). “Zolang er positieve dieren aanwezig blijven bij handelaars, afmestbedrijven, waar dan ook, en deze dragers zich naar andere bedrijven kunnen bewegen zonder dat ze traceerbaar zijn, is het dweilen met de kraan open.”
Meer artikelen bekijken