Startpagina Liefhebberstuin

‘Klasbakken’ laten Brusselse leerlingen kennis maken met moestuintjes

De Brusselse minister Guy Vanhengel, bevoegd voor het Nederlandstalig onderwijs in het hoofdstedelijk gewest, heeft woensdag in basisschool 't Overbeek in Ganshoren de eerste educatieve "klasbakken" ingewijd. Met die minimoestuin moeten de Brusselse leerlingen in contact worden gebracht met het kweken van groenten en fruit.

Leestijd : 1 min

Met de educatieve klasbakken komen leerlingen in aanraking met ecologie en duurzaamheid. Door de kleine moestuinen leren de kinderen wat er allemaal nodig is om groenten, fruit en kruiden echt te kunnen oogsten. De klasbakken kunnen zowel in de klas als buiten op de speelplaats gebruikt worden.

De eerste klasbakken werden woensdag ingewijd in Ganshoren. In totaal zullen er zowat 900 van die bakken komen, want 214 van de 250 Nederlandstalige scholen in Brussel dienden een aanvraag in.

De klasbakken worden gratis aangeboden aan de scholen via steun van de Vlaamse Gemeenschapscommissie en Leefmilieu Brussel. De bakken, die vervaardigd werden uit gerecycleerd en duurzaam hout, werden geproduceerd door de vzw's Atelier Groot Eiland en FIX.

Belga

Lees ook in Liefhebberstuin

Kiezen voor lavendel of salie?

Voor ons gezin Welke tuinplanten roepen met hun blauwe bloemen meer het vakantiegevoel op dan lavendel en salie? Lavendel, met zijn massa’s bloemen en zijn krachtige, rustgevende geur, laat ons dromen van zuiderse oorden. Tuinsalie, met zijn diepblauwe bloemen en zijn sierlijke vorm, is een ware vlinder- en bijenmagneet, en brengt zo op zijn eigen manier de zomer in de tuin.
Meer artikelen bekijken