Startpagina Liefhebberstuin

‘Klasbakken’ laten Brusselse leerlingen kennis maken met moestuintjes

De Brusselse minister Guy Vanhengel, bevoegd voor het Nederlandstalig onderwijs in het hoofdstedelijk gewest, heeft woensdag in basisschool 't Overbeek in Ganshoren de eerste educatieve "klasbakken" ingewijd. Met die minimoestuin moeten de Brusselse leerlingen in contact worden gebracht met het kweken van groenten en fruit.

Leestijd : 1 min

Met de educatieve klasbakken komen leerlingen in aanraking met ecologie en duurzaamheid. Door de kleine moestuinen leren de kinderen wat er allemaal nodig is om groenten, fruit en kruiden echt te kunnen oogsten. De klasbakken kunnen zowel in de klas als buiten op de speelplaats gebruikt worden.

De eerste klasbakken werden woensdag ingewijd in Ganshoren. In totaal zullen er zowat 900 van die bakken komen, want 214 van de 250 Nederlandstalige scholen in Brussel dienden een aanvraag in.

De klasbakken worden gratis aangeboden aan de scholen via steun van de Vlaamse Gemeenschapscommissie en Leefmilieu Brussel. De bakken, die vervaardigd werden uit gerecycleerd en duurzaam hout, werden geproduceerd door de vzw's Atelier Groot Eiland en FIX.

Belga

Lees ook in Liefhebberstuin

Appels vergelijken met peren

Liefhebberstuin De eetbare tuin is in, en terecht. Vers geplukte appels, peren, kersen en pruimen smaken zoveel beter als je ze kan plukken uit de tuin. Niet alleen zijn ze knapperig vers, de keuze aan fruitrassen – en dus ook aan smaak – is veel ruimer dan de keuze binnen het gangbare, inlandse fruitassortiment dat wordt aangeboden in de supermarkt.
Meer artikelen bekijken