Startpagina Tuin

‘Klasbakken’ laten Brusselse leerlingen kennis maken met moestuintjes

De Brusselse minister Guy Vanhengel, bevoegd voor het Nederlandstalig onderwijs in het hoofdstedelijk gewest, heeft woensdag in basisschool 't Overbeek in Ganshoren de eerste educatieve "klasbakken" ingewijd. Met die minimoestuin moeten de Brusselse leerlingen in contact worden gebracht met het kweken van groenten en fruit.

Met de educatieve klasbakken komen leerlingen in aanraking met ecologie en duurzaamheid. Door de kleine moestuinen leren de kinderen wat er allemaal nodig is om groenten, fruit en kruiden echt te kunnen oogsten. De klasbakken kunnen zowel in de klas als buiten op de speelplaats gebruikt worden.

De eerste klasbakken werden woensdag ingewijd in Ganshoren. In totaal zullen er zowat 900 van die bakken komen, want 214 van de 250 Nederlandstalige scholen in Brussel dienden een aanvraag in.

De klasbakken worden...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Tuin

Het verhaal van de narcis: Een sterke tuinplant met een bloem vol historiek

Tuin De planten en bloemen waar iedereen van jong tot oud meteen een naam op kan plakken, zijn niet zo dik gezaaid. De narcis, paasbloem of paaslelie is er zo eentje. Ze groeit en bloeit dan ook op een moment dat andere bloemen nog schaars zijn en heeft zich daardoor een plaats weten te veroveren in de tuin én de huiskamer.
Meer artikelen bekijken