Startpagina Veeteelt

Kritiek op promotie steak-friet

Deze week maakte het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) promotie voor de ‘week van de steak-friet’. Zowel Vlaams parlementslid Hermes Sanctorum als Groen en sp.a konden de actie echter niet smaken.

Deze week maakte het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) promotie voor de ‘week van de steak-friet’. Het doel is dat Belgen vaker kiezen voor vlees van eigen bodem. Geen gek streven: de promotiegelden van VLAM komen afhankelijk van de campagne van een sector, dus in dit geval veehouders. “Steak-friet is een klassieker die graag gesmaakt wordt met béarnaise, pepersaus of gewoon natuur (-)”, aldus de promotie.

Vlaams parlementslid Hermes Sanctorum (onafhankelijk, ex-Groen) riep VLAM op om te stoppen met “ongezonde voeding te promoten...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Veeteelt

Kraamstalindex zorgt effectief voor betere prestaties in de kraamstal

Varkens Uit onderzoek van de KU Leuven blijkt dat de introductie van de kraamstalindex binnen de Vlaamse Piétrain Fokkerij (VPF) effectief geleid heeft tot betere prestaties in de kraamstal. Zowel in de eigen bedrijven van de VPF als binnen de ILVO-testwerking eindberen nam de vitaliteit van biggen toe tussen 2019 en 2023, terwijl erfelijke gebreken en sterfte afnamen.
Meer artikelen bekijken