Startpagina Vleesvee

"Problemen met traceerbaarheid zijn uitzonderlijk en niet gevolg van fraude" (Delhaize)

Er kunnen zich problemen stellen met de traceerbaarheid van rundvlees, maar dat gebeurt slechts uitzonderlijk. Die problemen zijn bovendien het gevolg van menselijke fouten en niet van fraude, zo stelt de warenhuisketen Delhaize vrijdag op basis van interne onderzoeken. Er wordt bij Delhaize geen vlees uit de rekken gehaald.

Leestijd : 1 min

Uit onderzoek dat VRT NWS kon inkijken blijkt dat een deel van het rundvlees dat met Belgische label Belbeef in de rekken ligt, niet te traceren is. In een reactie daarop erkent Delhaize dat bij interne onderzoeken ook al problemen rond de traceerbeerheid van het rund aan het licht zijn gekomen. De onderneming benadrukt wel dat zoiets slechts uitzonderlijk gebeurt.

Het probleem doet zich voor wanneer verschillende runderen tegelijk worden versneden, waarbij delen vermengd kunnen raken. "Er is in geen geval sprake van fraude, het gaat om menselijke fouten", zegt woordvoerder Roel Dekelver. "Elke keer er zo'n vaststelling wordt gedaan, verstrengen we de procedures om dit in de toekomst te vermijden", klinkt het nog, al wordt tegelijkertijd ook erkend dat menselijke fouten altijd kunnen voorkomen. De woordvoerder stelt dat de vastgestelde inbreuken geen probleem opleveren voor de kwaliteit en de veiligheid van het voedsel. "We kunnen ook altijd garanderen dat het wel degelijk om vlees van Belbeef gaat", klinkt het nog.

Belga

Lees ook in Vleesvee

Meer artikelen bekijken