Startpagina Varkens

Slachterijgigant ziet kwaliteit en prijs herleven

“Er is een renaissance van kwaliteit aan de gang. Prijzen gaan omhoog en klanten willen ervoor betalen”, aldus de Duitse vleesbaron Clemens Tönnies op EuroTier. Tönnies pleit daarnaast onder meer voor handelsafspraken waarbij de grens voor varkensvlees niet dichtgaat als Afrikaanse varkenspest wordt vastgesteld bij wilde zwijnen.

De slachterijgigant waarover we spreken, is niet de eerste de beste. Bovenstaande woorden kwamen immers uit de mond van Clemens Tönnies, eigenaar en CEO van de gelijknamige vleesgigant. Tönnies werd in 1971 opgericht. Sinds de start kende de vleesproducent in Rheda-Wiedenbrück (Noordrijn-Westfalen) een steile groeicurve. Vandaag werken er 8.000 mensen voor het bedrijf. De hoofdzetel is 18 ha groot en jaarlijks produceert het bedrijf 1,7 miljoen ton ‘output’ aan varkens- en rundvlees, convenience, slachtbijproducten en logistiek....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Varkens

Jonge varkenshouders en afnemer hebben elkaar gevonden

Varkens De broers Reinard, Tijl en Gerard De Roover hebben met hun ouders in Temse de varkenstak van hun boerderij verbreed met een eigen uitsnijderij en een groothandel in varkensvlees. Een van hun bekendste klanten is chef Wim Ballieu van Balls & Glory, het restaurantconcept rond gevulde gehaktballen. Landbouwleven ging langs in Temse voor een dubbelinterview.
Meer artikelen bekijken