In 25 jaar opgebouwd, in 5 minuten de doodsteek

Filip Callemeyn zorgt ervoor dat de dieren van de Bekegemse foie gras in ideale  omstandigheden verzorgd worden, maar ziet zich toch omwille van dierenwelzijn  vanaf eind 2023 genekt.
Filip Callemeyn zorgt ervoor dat de dieren van de Bekegemse foie gras in ideale omstandigheden verzorgd worden, maar ziet zich toch omwille van dierenwelzijn vanaf eind 2023 genekt.

Filip Callemeyn baat zijn bedrijf uit in in Bekegem, deelgemeente van het West-Vlaamse Ichtegem. Na de gepassioneerde uitleg van Filip en een bezoek aan de dieren, de slachtlijn en de hoevewinkel valt het niet te ontkennen: Het is geen toeval dat Filip Callemeyn van Bekegemse foie gras de laatste der Mohikanen is, de laatste der producenten van foie gras in Vlaanderen. Hij heeft zowat de hele keten, van eend tot foie gras, steen voor steen zelf opgebouwd. Een levenswerk dat nog steeds in opbouw was,...

Dit artikel is voor abonnees

Registreer u gratis om meer artikels per maand te genieten

Ik wil meer artikel lezen
Ik profiteer ervan
Ik ben abonnee en
heb een account
ik meld mij aan
Ik ben abonnee en
ik wil Landbouwleven online lezen
Ik schrijf mij in

Meest recent

Meest recent