Startpagina Wetgeving

ILVO moet 27 % energie besparen

Vlaanderen geeft het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO) €750.000 aan subsidies in het kader van zijn Actieplan Energie-efficiëntie. Het instituut combineert de subsidies met eigen fondsen om te investeren in onder meer een nieuwe stoominstallatie, dak- en muurisolatie, en betere beglazing.

ILVO beheert een uitgebreid en divers gebouwenpatrimonium. Er zijn ook heel wat energie-intensieve processen. Serres, stallen voor biggen en kippen worden bijvoorbeeld warm gehouden -of gekoeld- voor proeven. Er zijn veel koelcellen en diepvriezersaanwezig. Visbassins moeten continu op temperatuur worden gehouden.

De Vlaamse overheid verwacht van al zijn entiteiten minstens 27% energiebesparing tegen 2030 t.o.v. het basisjaar 2005.Deze doelstelling valt binnen het...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Wetgeving

Term ‘samengestelde landbouwer’ wordt afgeschaft

Wetgeving Het decreet over de inrichting van een gemeenschappelijke identificatie van landbouwers, exploitaties en landbouwgrond in het kader van het meststoffen- en landbouwbeleid (EPR-decreet) werd gewijzigd met het oog op de afschaffing van de constructie van de samengestelde landbouwer (SLB).
Meer artikelen bekijken