Startpagina Economie

Propigs ziet varkensmarkt tot zomer nauwelijks verbeteren

Directeur Luc Verspreet van Propigs, een coöperatie van varkenshouders, toont zich op de Agriflanders-beurs nog weinig optimistisch over de markt. Na een zeer moeilijk 2018 mogen we nog tot zeker de zomer slechte prijzen verwachten. Daarbij is de hoop dat Afrikaanse varkenspest niet uitbreidt naar bijvoorbeeld Duitsland of Frankrijk, en China juist door de Afrikaanse varkenspest thuis veel meer moet gaan importeren.

Propigs is samen met Westvlees eigenaar van Belgian Pork Group. Het gaat wat Propigs betreft om een minderheidsaandeel. Belgian Pork Group vertegenwoordigt naar eigen zeggen een marktaandeel vertegenwoordigt van 38% in de totale slachtingen in België. Op de Belgische retailmarkt ligt het marktaandeel volgens Verspreet, die op de beurs sprak tijdens een panelgesprek op de stand van KBC Bank, boven de 70%.

Belgian Pork Group moet Propigs en Westvlees vooral helpen op de exportmarkten, met toegewijde sites en een groter aan te bieden volume. De plannen...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Economie

Belgapomprijs vlakt terug af na stijging

Aardappelen Vorige week steeg de Belgapom-notering voor de eerste keer sinds februari. Deze week blijft de prijsnotering voor de rassen Fontane en Challenger dezelfde als vorige week, 400 euro/ton (zonder btw).
Meer artikelen bekijken