Startpagina Wetgeving

Phytofar reageert op Europees pesticiderapport

In het Europese parlement vond woensdag de plenaire stemming over het eindrapport van het PEST-comité, in verband met de toelatingsprocedures voor pesticiden, plaats. Phytofar, de Belgische ambassadeur van de gewasbeschermingsmiddelenindustrie, concludeert dat Europa het strengste systeem ter wereld heeft, en vraagt welk model van voedselproductie Europa wil.

PEST staat voor "Speciaal Comité voor de toelatingsprocedure van de Unie voor pesticiden". Het Europees Parlement besloot in februari 2018 om dit Comité op te richten. Na de controversiële goedkeuring van glyfosaat bleven de discussies aanslepen tussen enerzijds een agentschap van de wereldgezondheidsorganisatie en anderzijds diverse toelatingsagentschappen in de wereld. Daarnaast leidde een proces in de Verenigde Staten en de vrijgave van een deel interne mails tot de zogenaamde "Monsanto papers". Aangevuld met "IARC-gate" ondermijnde dit verder het vertrouwen van de burger in de overheid...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Wetgeving

Term ‘samengestelde landbouwer’ wordt afgeschaft

Wetgeving Het decreet over de inrichting van een gemeenschappelijke identificatie van landbouwers, exploitaties en landbouwgrond in het kader van het meststoffen- en landbouwbeleid (EPR-decreet) werd gewijzigd met het oog op de afschaffing van de constructie van de samengestelde landbouwer (SLB).
Meer artikelen bekijken