Startpagina Varkens

‘2,3 miljoen varkens meer gefokt dan bekend' in Nederland

In Nederland zijn er veel meer varkens dan tot nu toe bekend, stelt Varkens in Nood dinsdag. Jaarlijks worden in Nederland 2,3 miljoen varkens meer gefokt dan de officiële cijfers melden. Dat blijkt uit berekeningen van de dierenrechtenorganisatie. Onafhankelijke experts bevestigen de juistheid van die berekeningen tegenover RTL Nieuws.

Nederland is een van de grootste producenten van varkensvlees ter wereld. Volgens de RVO, de overheidsinstantie die de cijfers van varkens verzamelt, worden in het land jaarlijks bijna 25 miljoen varkens geproduceerd. Maar volgens Hans Baaij, directeur bij Varkens in Nood, gaat het om minstens 2 miljoen varkens meer. Hij zegt dat er sprake van een zwartgeldcircuit.

Nederland telt ruim 930.000 moedervarkens. Daarnaast is bekend hoeveel biggen een gemiddeld varken elk jaar krijgt en hoeveel er daarvan weer doodgaan. Met die berekening komt Varkens in...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Varkens

PAS-reeks (13): Ammoniakemissiereductie op varkensbedrijven

Milieu In dit dertiende artikel van de PAS-reeks geeft het Agentschap Landbouw en Zeevisserij een overzicht van de maatregelen die in de varkenshouderij kunnen ingezet worden om de beoogde reductiedoelstellingen te realiseren. Daarnaast worden een aantal aandachtspunten meegegeven.
Meer artikelen bekijken