Startpagina Voor ons gezin

Kruidige balletjes met kruidensla

Deze kruidige balletjes maak je in een handomdraai. Met deze aanwijzingen maak je gegarandeerd vier personen blij. Smakelijk!

Leestijd : 1 min

Ingrediënten

500 g kalfsgehakt

3 el gehakte bieslook

3 el gehakte peterselie

3 el gehakte munt

3 el gehakte dille

1 teentje knoflook, fijngesnipperd

1 sjalotje, gesnipperd

peper en zout

100 g rucola

50 g kervel

4 takjes dille

50 g ricotta

4 el maïsolie

1 el honing

1 takje tijm, blaadjes

1 takje rozemarijn, naaldjes

rasp en sap van 1 citroen

50 g boter

Recept

Meng het gehakt met de helft van de gehakte kruiden (bieslook, peterselie, munt en dille), het gesnipperd sjalotje en de knoflook, 2 el ricotta en de helft van de citroenrasp tot een homogene massa. Vorm er balletjes mee. Bak de balletjes in wat boter.

Maak een vinaigrette met maïsolie, citroensap, de tijm en rozemarijn. Meng er de honing door en de overige gehakte kruiden. Breng op smaak met zout en peper. Meng de rucola met de kervel en dille tot een frisse kruidensla. Serveer met de balletjes en de kruidige vinaigrette. Lekker met getoast stokbrood.

Meer lekkers vindt u op www.lekkervanbijons.be.

Lekker van bij ons verticaal

Lees ook in Voor ons gezin

Aardappeltaart met broccoli

Voor ons gezin Met dit gerecht verpak je de klassieke vlees-groente- aardappelmaaltijd in een lekkere taart: aardappelschijfjes, broccoli en kipfilet afgewerkt met geraspte kaas en een fris slaatje erbij. Het ziet er niet alleen net iets beter uit, de smaak is ook geweldig. Na 70 minuten is deze taart klaar voor 4 personen.
Meer artikelen bekijken